tirsdag 30. mars 2010

Sokker 52 par i året 2010 par nr.12Har strikka meg sokker i Fabel, og brukt 80g

tirsdag 23. mars 2010

Historien om Alpakkaen Rolf

Denne historien må jeg bare dele med flere. Jeg fant den på innsiden av et magebelte på et nøste tynn alpakka fra Du Store Alpakka, og synes det var så søt:

" Det var en gang for ikke så lenge siden høyt oppe i de peruanske Andesfjellene. Solen var på veg opp og alpakkaen Rolf strakk halsen mot de varmende strålene.

Han visste at dette var en spesiell dag. Endelig hadde det blitt varmt nok til at han og flokken kunne klare seg uten den tykke varme pelsen. De skulle klippes. Det var mange fra landsbyen som hadde møtt opp for å se, han følte seg som en stjerne. Hans pels skulle spinnes til et vakkert tynt alpakkagarn og farges i de klare fargene til regnbuen.

Modig gikk han fram til klipperen. Rolf visste han var flott og viste seg stolt fram.

Men det tok ikke mange minuttene før stoltheten stort sett lå i en hårete haug ved siden av ham. Han følte seg liten og rar, og ble med ett veldig flau da han fikk et glimt av seg selv i vanntrauet uten all pelsen. Kaldt var det også.

Men så snudde han seg og så gleden i ansiktene til de rundt seg. Ingen av dem synes å bry seg om hvordan han så ut. En dag skulle nemlig noen holde hans myke pels i hendene og glede seg til å strikke en jakke, eller kanskje et babyteppe eller et skjerf.

Rolf løftet hodet igjen og vandret ut i en ny dag. "

lørdag 20. mars 2010

To hemmelig venn gaver
Er ikke jeg heldig som har fått disse to flotte pakkene?? Har meldt meg på Hemmelig venn både i Hobbyboden og NorskStrikkeforum. For noen dager siden kom den nederste pakken fra HV på NSF. Ett nøste silkealpakka og 1 bunt babyalpakka. Det siste har jeg aldri prøvd før, men for et vidunderlig garn!! Det har ligget framme på mitt strykebrett, og jeg har klemt og kosa med det hver gang jeg har gått forbi. Foreløpig har jeg plan om å hekle englemaskesjal av det. Tusen tusen takk til deg min venn, som jeg ikke vet hvem er enda.

Den øverste pakke fikk jeg i posten i dag - en innholdsrik og flott pakke. To nøster Drops delight, et garn jeg ikke har brukt før. En pose med 5nøster Safir + oppskrift på strømper. Oppskrift, kakao og 2 morsomme knapper. Tusen tusen takk til min HV jeg ikke helt vet hvem er

fredag 19. mars 2010

evenstar mystery shawl kal - mønster 3Nå er mønster 3 strikka på denne mysteriealongen på Ravelry. Tror dette kommer til å bli fint. Liker godt mønsteret. Nå har jeg 560m på omgangen

tirsdag 16. mars 2010

Sokker 52 par i året 2010 par nr.11Nå har jeg endelig strikka sokker til meg sjøl, og det var på tide, for det paret jeg har nå er så slitt. Har brukt 80g Step - en gave fra HV i jan

mandag 8. mars 2010

Man tager............ og voila.....!!!
På Hobbyboden leste jeg en oppfordring fra "Liv1962" om å være med å strikke sokker til et kvinnefengsel i Albania. Der var slike ting en stor mangelvare. Og da begynte planene å ta fatt i hodet mitt:

Man tager en stor plastkasse med Vamse/Fritidsgarn - pinner nr.6 - en strikkeglad dame - og volia: 17 par tøfler.

Nå har jeg brukt opp det jeg hadde av dette garnet, og det var 2400g. Jeg har tatt fram ei stor kasse med Finull/Pt2, så nå blir det flere tøfler. Skal sende pakke til "Liv1962" i morra

lørdag 6. mars 2010

evenstar mystery shawl kal - mønster 2
Nå er jeg ferdig med å strikke mønster 2 på dette sjalet,som også er en del av mysteriealong på Ravelry. Det er et kjekt mønster å strikke, hittil ikke vanskelig, men det blir tålmodighetskrevende. Nå har jeg 280 m på omgangen, og mon tro hvor mange det blir etter 7.mønster?

fredag 5. mars 2010

" Garnslanking" febr.

80,324 fra januar
+ 300 fått i gave
+ 500 mottatt til strikkeoppdrag
+ 1,000 kjøpt
- 9,088 gitt vekk
- 1,550 retur garnbutikk
- 3,633 strikka
-------------------------------
67,853

Nå kjenner jeg at jeg er fornøyd med meg selv. Så "lavt" antall kg er det lenge siden jeg har hatt. Denne mnd har jeg sortert enda mer i garnet mitt og gitt vekk mye. Har også somla meg til å returnere garn til butikk jeg skulle gjort for lenge siden. Dessuten har jeg strikka mye. Har bl.a. strikka opp garn fra ei full kasse (stor). Er ikke helt ferdig med det enda, skal blogge det når jeg blir ferdig.

tirsdag 2. mars 2010

2010 lace sampler mystery kal group clue2Jeg er med på 2 mysteriealonger på Ravelry. På denne her skal vi strikke sjal og får oppgitt mønster en gang i mnd med tema. Denne mnd`s tema var "love"