torsdag 29. desember 2011

Flere ferdige julegaver

Min svoger og svigerinne fikk disse til jul. De har fire barn, men de fikk maken strømper for flere år siden. Framgangsmåten er enkel: Jeg strikka et stort "flak", klipte ut to sider pr.strømpe, sydde rundt hver enkelt, og sydde de sammen
Disse hjertene er klippet ut av samme "flaket" som strømpene, og jeg gav de som vennegaver. Jeg fylte de med trådender.

onsdag 14. desember 2011

Barnegenser

Denne genseren i str.6 år er strikka i Viking Balder. Den er en modell til Viking garn.

fredag 9. desember 2011

Hexagonteppe

Dette teppet/pleddet er hekla i dobbel tråd tynn alpakka. Oppskrifta til det, er den samme som jeg brukte på et babyteppe jeg lagde i sommer. Det er stort 150x200 cm, og blir varmt og godt. Det skal være julegave til........

torsdag 1. desember 2011

Tilbake til jobb? Praksisplass.

Nå er det ca. 3,5 år siden jeg ble sjuk, med ME. Jeg som hadde masssse energi, full jobb, fire barn, masse hobby, ble helt satt på sidelinja. Jeg har tilbrakt mange timer på sofaen. Familien min er bekymra over at jeg så ofte er sliten. Men jeg bruker å si: Hvis jeg er sliten og strikker/hekler, er alt som det skal, men hvis jeg er trøtt og ikke strikker, kan dere bekymre dere.

For 3 mnd siden flytta vi fra Hareid på Sunnmøre til Askøy ved Bergen. Etter flyttinga har jeg tenkt mye på om jeg skulle forsøke på jobb igjen. Men hva slags? Hvor mye? Spørsmålene er mange. Er utdanna sykepleier og helsesøster. Har mange jobbmuligheter i området.

Gjennom NAV har jeg gått på et 14 dagers kurs med tanke på jobbsøking og en kartlegging av arbeidsevnen. En del av det er videre en praksisperiode på 8 uker.

Gjett om jeg har vært heldig med praksisplass!!!!! Jeg skal være 2 timer 2 ganger i uka på garnbutikken "To damer". Den ligger bare vel 4 km hjemmefra. Var der for første gang i dag. Storkoste meg. For en garnoholiker som meg, er dette en godtebutikk av de helt store. Nå gjenstår det bare å se om 4 timer i uka er for mye.

For de av bloggleserne som ikke kjenner butikken, kan jeg anbefale nettbutikken deres. Her kan du finne den. Her er det god og rask servise.